A Vezetők Iskolája célja, hogy a Cursillo kovásza legyen. Az a lelkesítő mag, amely élteti az egész mozgalmat.
Fontos az is, hogy ahol Vezetők Iskolája elnevezés kialakult, ott a munkatársakat is vezetőknek hívják, hiszen ugyanazt a szerepet töltik be a cursillo hétvégén, mint a ható emberek, a vezetők, akik a negyedik örök napon a kegyelmi életet élve a környezetüket formálják.
Az iskola szót is jobban megértjük, ha nem egy épületre, oktatási intézményre vagy hasonlóra gondolunk, hanem a művészet- vagy tudománytörténetben emlegetett iskolákra, vagyis nagy hatású művészek, tudósok vagy gondolkodók és követőik körül kialakuló csoportosulásra, akik egymásra is hatással továbbviszik és továbbfejlesztik az örökséget. Ilyen értelemben beszélünk "iskolateremtő munkásságról" is. Ilyen iskolát formált Krisztus is az apostolokkal és a Vezetők Iskolájának is az az ideálja, hogy Krisztus iskolája legyen. Tapasztaljuk meg a Vezetők Iskolájában együtt Krisztus iskolateremtő kegyelmét!
Szeretettel várunk mindenkit, és biztatunk titeket, hogy hívjátok Cursillót végzett barátaitokat, ismerőseiteket, akikben él a lelkesedés hogy tegyenek a Cursillóért. Krisztus számít ránk!

De colores,
Máté