Újra rádöbbentettek, amit az elmúlt években a titkárságban is megtapasztaltam, hogy mekkora munka egy-egy nagyobb létszámú rendezvény szervezése.
De ugyanígy sokrétű, fáradtságos, sok embert és csapatmunkát igénylő a cursillók, a cursillos rendezvények, nemzetközi találkozók szervezésének, az országos feladatok, a régió pénzügyi, tájékoztatási, háttérszakmai és sorolhatnám, feladatainak elvégzése.

Nemrégiben Pomázon, Erdődi Feri atya hangsúlyosan kérlelt bennünket, imádkozzatok! Ahogy „kérlelt”, erősen megindított:
„Mert az, hogy ti itt, békében eljöhettek Jézushoz ünnepelni, azt nagyszüleitek, szüleitek, közösségünk tagjai, vagy éppen mások, alaposan megimádkozták. Ha szeretnéd, hogy a te gyermeked is jöhessen, imádkozz! Azt te tudod megimádkozni!”

Hogyan kapcsolódik e két gondolat?
Egyrészt, tapasztalhattuk, hogy minden fontos esemény sikeresen alakult, régiós és országos kérdések is megoldódnak, de láttam küszködést, fáradtságot, „épp, hogy élek” helyzeteket is. Tehát a múltban is, és ma is, sok társunk sokat, néha erőn fölül tett és tesz a cursillóoért. Másrészt, számos a feladat, nehezített a pálya, ezért továbbra is nagy szükség van még több lelkes cursillós munkájára, segítségére, imájára. Hogy barátaink, gyermekeink is megtapasztalhassák a de colores-t!

Sokunk számára hozott fordulatot, megújulást a cursillo. Van, aki később is be tudott kapcsolódni egy-egy programba, részt tudott vállalni feladatokból. Van aki máshol, másképpen hirdeti, dicsőíti Istent, vagy visszavonultabb időszakot él.

De, azt is tapasztaltuk, hogy bár vannak rövidebb-hosszabb „cursillómentes”, csendes időszakaink, jönnek napok, amikor ki tudja milyen indíttatásból, „ki munkálja”, :) azt érezzük tennünk kell: egy hívás, egy ima, egy megkeresés; újrakapcsolódás!

Bármilyen szakaszban is vagy, ezúton is, örömmel hívunk október 10-én szombaton délután Újpestre, az Egek Királynéja Főplébániára, a titkársági választást is magába foglaló ultreyára. Lehet, hogy ez az együttlét indít el, ad impulzust, lelkesít fel, erősít meg, hogy te is tudjál tenni, tudjunk együtt tenni, a cursillóért is.

A részletes programról később még küldünk tájékoztatást. De bízunk, hogy a választást megelőző három tanúságtétellel – Weisz Dóri és Komor Pista, mint az elmúlt időszakban első rektorok, valamint egy Vezetők iskolás megosztás – és kiscsoportos beszélgetéssel alakított délután mindenkinek hoz üzenetet, kegyelmi ajándékot, lelki töltődést!


Ádám, a honlapon is olvasható írásában, részletesen összefoglalta a választásra jelölés menetét.
Egyrészt, mindenki, aki eljön az ultreyára szavazó és egyben jelölhető lesz.
Másrészt, augusztus 1-ig e-mailen, a bozi.gyorgy@interware.hu címre küldve lehet társainkat jelölni. Ez utóbbi ad lehetőséget arra, hogy választható legyen olyan társunk is, aki esetleg akadályoztatása miatt nem tudna eljönni. Persze csak akkor, ha vállalja. A vállalásról előzetesen, illetve a helyszínen kérdezzük meg a jelölteket.

Ha úgy érzed benned is „munkálkodik az akarás”, és/vagy tudsz valakiről, akit szívesen ajánlanál, kérlek, küldd meg a neveket, és imádkozzunk!
És természetesen, várunk október 10-én!

Nagyon jó, hogy bizakodhatunk! „Mert Isten az, a ki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.” (Fil 2,13)

Szép nyarat,
de colores

Gyuri