Székely János atyától és Marton Zsolt atyától értékes tanításokat kaptunk a hitről, egyházról, kereszténységről, szentségekről. Mély, szívhez szóló tanúságtételeket hallhattunk a munkatársaktól. Minden elhangzott szó arra sarkallt, hogy magamba nézzek, átgondoljam életemet, hitemet, Jézussal való kapcsolatomat.
A Boldog Sára asztal tagjaként megtapasztalhattam, hogy a különböző élethelyzetből jövő emberek mennyire meg tudnak nyílni, milyen szeretettel tudnak egymásra figyelni. A második este már úgy éreztem, mintha már évek óta ismernénk egymást, közvetlenül tudtunk beszélgetni. A szilencium, a szentmise, a szentségimádás még inkább lehetővé tette az elmélyülést. A Szentlélek érezhetően ott „dolgozott” köztünk, formált, alakított minket egyesével. Jó volt Jézussal lenni a kápolnában, kitárulkozni, elé vinni egész énemet, leborulni elé és hagyni, hogy magához öleljen. Mert Ő az „életem, erőm, békém”, nélküle nem megy semmi.
Megható volt olvasni a palánkákat, tudni, hogy értem is imádkoznak, valakiknek én is fontos vagyok. Ettől a sok szeretettől már a könnycsatornáim is túlcsordultak. Jó volt megélni, hogy segíthettem társaimnak azzal, hogy szeretettel ráfigyeltem, meghallgattam, tudtam pár biztató szót mondani, amitől ők boldogabbak, könnyebbek lettek.
A záróünnepségen végtelen boldogság volt a szívemben, kicsit olyan volt mintha a mennyországban lennénk, és azt kívántam, hogy itt, most, Jézus és a testvéreim jelenlétében álljon meg az idő. Megértettem, hogy az ismerősök előtte miért nem beszéltek a cursillóról.
Soha nem fogom elfelejteni e három csodás napot, mindig erőt merítek belőle, és hálás vagyok, hogy egy újabb közösséghez tartozom. Itt együtt volt a vidámság és mélység, a csend és az ima, az elfogadás és a befogadás. Hatalmas lelki gazdagsággal tértem haza, amiből másoknak is szeretnék osztogatni. Tudom, hogy nem volt véletlen a cursillón való részvételem, feladatom van a környezetemben, az egyházközségemben, Krisztus számít rám és én is számítok Krisztusra.
Kedves János atya, Zsolt atya, Dóri és Munkatársak, köszönjük szépen a sok-sok élményt, odafigyelést, beszélgetéseket, a profi módon megszervezett három szent napot!
Hála legyen, Uram!

De Colores!

Kollárné Marcsi
Boldog Sára asztal