Arra vágyom, hogy ez a cursillo ne csak a munkatársak és atyák szűk körű munkája legyen, hanem azt szeretném, ha ezt a hétvégét Ti is magatokénak éreznétek. Kérlek, hogy gondoljatok vissza a Ti cursillótokra, idézzétek fel magatokban az emlékeket, melyek élénken, vagy halványabban élnek a szívetekben. Gondoljatok arra, hogy a cursillón lenni jó! Jó volt megtapasztalni a mindent átfogó barátságot és bizalmat, Jézus jelenlétét. Mennyire hálásak voltunk annak, aki meghívott erre a hétvégére! A cursillónk záróján ezt az útravalót kaptuk: Krisztus számít rád! Jézus nem csak a mi barátságunkra vágyik, hanem arra is, hogy a barátainkat bemutassuk Neki.
Kedves Cursillista Testvérem! Arra hívlak, hogy légy társunk a felkészülésben! Kérlek, hogy minden nap legalább egy röp-ima vagy egy szeretetteli gondolat erejéig törődj a cursillónkkal és nézz körül a környezetedben, hogy ki az, akinek éppen erre az alkalomra van szüksége, hogy mélyüljön a kapcsolata Istennel és megnyíljon a szíve az emberek felé! Kérlek, hogy idézd fel az istenszeretet élményét, engedd, hogy újra meg újra átjárja a szívedet Jézus fénye, az Atya meleg szeretete. Engedd szabadjára a benned feltörő vágyat a barátságra és szeress úgy, ahogy a Lélek a szívedből indít! Vágyjunk együtt arra, hogy Isten szeretete mindenkihez eljut és higgyünk abban, hogy mindenkihez szól!
A Cursillo programjairól, a többi férfi és női hétvége időpontjáról és a de colores újságról a www.bpcursillo.hu honlapon informálódhatsz, illetve jelentkezési lapot is itt lehet letölteni.

Kelt Ürömön, 2013. december 29-én, Tamás napján, Szent Család vasárnapján.

Szeretettel, reménnyel és a testvériségünkbe vetett bizalommal:
Komor István
DE COLORES!