És hogy folytassam egy kicsit a szakmai hasonlatot, a cursillo esetében a főtámogató „megjelenése” nem a szokásos másodpercekben vagy percekben mérhető, hanem a 3 és fél napból pontosan három és fél nap! Ilyet még nem látott a reklámvilág! :) Számomra a Jóistennek ez a folyamatosan érezhető jelenléte és lelkemet lángra gyújtó szeretete tette leginkább életre szóló élménnyé a cursillót! Most értettem meg igazán egy ismerősöm szellemes mondását, miszerint ő a világ legjobb doppingszerén él – a mindennapos szentmise és szentáldozás doppingján.
Persze ehhez az „euforikus” állapothoz nélkülözhetetlen volt az a szeretetteljes közösség, amiben a cursillós napokat átéltük. A Boldog Ilona asztalhoz sokféle háttérből és élettapasztalattal érkeztünk, de ennek ellenére, vagy talán pont ezért, nagyon őszintén meg tudtuk osztani egymással gondolatainkat, örömeinket és félelmeinket. A sokszínűség a nagy csoportra is jellemző volt, de szívünk megnyílását egymás iránt ez csak fokozta. Ugyanúgy tudtunk örülni legfiatalabb, még tinédzser korú Rózsánk ártatlanul derűs gondolatainak, mint legidősebb, de lélekben talán legfrissebb Mártánk mélységesen bölcs szavainak.
És ahogy mondani szokták, mindez a szervezők és a vezető atyák nélkül nem jöhetett volna létre! Hálás vagyok, hogy a munkatársakban olyan példaképeket ismerhettem meg, akik valóban Krisztust hordozzák szívükben, és ezt hitelesen váltják cselekedetekké és döntésekké a mindennapjaikban. Székely János atya és Linzenbold József atya pedig külön ajándékai voltak a cursillónknak! Én személy szerint úgy ittam magamba tanításukat, személyes történeteiket és szeretetteljes odafigyelésüket, mint egy „száraz csont”. Hála a Jóistennek, száraz csontjaim az elmúlt időszakban kezdenek újra élettel és hittel megtelni, és ehhez adott most egy újabb töltekezést a cursillo.
Befejezésül János atyát idézem: „Életünk egy hosszú út, amelyen folyamatosan szeretni tanulunk”.
A cursillo ennek a tanulási folyamatnak egy meghatározó állomása volt az életemben, köszönöm Jézusom, hogy megadtad nekem ezt az élményt!

De colores,
Schmitt Petra
Boldog Ilona-asztal