Az ultreyák időpontjai:
2013. szeptember 18.
2013. október 30.
2013. november 20.
2013. december 18.
Helyszín: Szent Kereszt-templom (1123 Budapest, Táltos utca 16.)

Mi az a Vezetők Iskolája? A legfontosabb, hogy nem iskola és nem vezetők járnak oda. Mégis ez a neve annak az intézmények, amelyet Mallorcán és sokfelé a világban a legalapvetőbbnek tartanak a Cursillo életében. A Vezetők Iskolája előbb létezett, mint a Cursillo: Bonnin és barátai alkották, amikor elkezdték tervezni az első cursillót.
A Vezetők Iskolája elsősorban keresztény közösség. Olyan Krisztusban egyesülő, szerető, baráti közösség, amelynek kialakulását és működését tapasztaljuk valamennyi felkészülésben és hétvégén. Egy közösség, amelyben mindazok egybegyűlnek, akik akarnak és tudnak szolgálatot vállalni a Cursillóért, legyen az szolgálat egy-egy hétvégén, bármilyen háttérmunka, vagy az elő- vagy utócursillóban betöltött feladat. A Vezetők Iskolája úgy is megfogalmazható, mint az elkötelezett, szolgálni képes és hajlandó cursillisták csoporttalálkozója, vagy Ultreyája. Vezetők, mert ható emberek, és Iskola, mert fejlődni, tanulni, elmélyülni vágynak.
Titkárságunk, Székely János püspök atya támogatásával, azért döntött a Vezetők Iskolája megindítása mellett, mert az egyházmegyei Cursillo megújulását, felfrissülését várjuk tőle. Teret adhat az új munkatársak befogadására és képzésére, tapasztalat- és információcserére, a feladatok megosztására és a következő cursillókra készülő rektorok és munkatársak támogatására. Ez egyelőre egy kísérlet, amelynek sikeréhez részvételetek mellett ötleteitekkel, javaslataitokkal is hozzájárulhattok.
A program az Ultreyával közös szentmisével majd tanúságtételekkel kezdődik 6 órakor. A tanúságtételek után az Ultreya kiscsoportokkal folytatódik, a Vezetők Iskolája résztvevői pedig különválnak és rövid beszédek után csoportokra válva beszélgetnek valamelyik előre meghatározott témáról. Az első alkalommal egyik téma János atya bonnini beszédvázlatokat feldolgozó homíliáihoz kapcsolódóan az Apostolság beszéd és az apostolkodás lesz, a másik pedig maga a Vezetők Iskolája. A program fél 9-kor az Ultreyával közös agapéval zárul.
Arra biztatunk mindannyiótokat, akik már ennél sokkal több időtöket is áldoztátok a Cursillóra, hogy ezt a havi egy alkalmat iktassátok be a programotokba, és hívjátok mindazokat a cursillót végzett barátaitokat is, akik már dolgoznak, vagy szeretnének dolgozni a Cursillóban, hogy legyen módunk találkozni, barátkozni, együtt örülni, ünnepelni és szolgálni.

De colores!

A szervezők nevében:
Székely János püspök atya, lelkivezető
Kovács Ádám, világi elnök
Csákóy Gyula, elő- és utócursillo felelőse
Szieberth Máté, nemzetközi felelős