„Kedves Cursillós Testvérem!

A cursillo eredeti célja a Compostella-ba vezető zarándokútra való felkészítés volt. Spanyolországban az újságok címoldalain jelent meg aztán a hír, hogy 100 000 férfi a kegyelem állapotában megy Compostella felé.
Nemzetünknek a XX. században átélt sok tragédia és ütés után arra van szüksége, hogy talpra álljon, megkeresse a lelki erőforrásait, hogy megfogjuk egymás kezét, újra tudjunk remélni, alkotni. A zarándokút talpra állás, elindulás a lelki erőforrásokhoz. A magyar nép legfőbb lelki erőforrása, legfontosabb szent helye Csíksomlyó.
Nagy szeretettel hívlak és várlak jövőre egy Csíksomlyóra vezető cursillos férfi zarándoklatra. Zengje be az énekünk, az imánk az erdélyi falvakat, vigyen reményt, és merítsünk mi is a kegyelem forrásánál!
A zarándokút 2013. aug. 9-15-ig tartana. Naponta kb. 25–30 km-t tennénk meg, ami eléggé könnyen teljesíthető. A csomagokat egy autó vinné a csoport után, egy valakit mindig megkérnénk az aznapi vezetésre (ő tudná vinni az esetleg gyengélkedő zarándokokat is). Aug. 9-én pénteken kb. 14 00-kor indulnánk Budapestről, és aug. 15-én késő este vagy inkább éjszaka érkeznénk haza. Az út költsége az utazás benzinköltségén túl naponta kb. 1000 Ft szállás és 1000 Ft élelem. Az út nehézségétől véleményem szerint nem kell megijedni, egy jól bejáratott cipő és vastag zoknik a nagyobb fájdalmak elkerülését megoldják.
Kedves cursillós testvérem! Kérlek, jegyezd be már most a naptáradba a 2013. aug. 9–15-ig terjedő napokat! Zarándokoljunk együtt a magunk és nemzetünk lelki magújulásáért! Ahogyan a próféta mondta: „A megroggyant térdeket erősítsétek meg!” Az erdélyi Mária-út gyönyörű tájakon át vezet Csíksomlyó felé. A zarándoknak egy-két nap alatt megtelik a tüdeje tiszta levegővel, azután pedig megtelik a szíve is kegyelemmel. Ezt a tapasztalatot kívánom minden kedves zarándoktársamnak!

Szeretettel,
Székely János
a magyarországi cursillo lekivezetője”

A zarándoklatra való jelentkezésedet, kérlek, jelezd mielőbb Németh Tündénél e-mailben: foiskola@eszhf.hu, vagy telefonon: 33/541-902, m: 20-823-0545