Eddig, két alkalommal Kunszentmártonban voltunk, de hála Istennek, kicsinek bizonyult az ottani hely, amit a cursillo rendelkezésére tudtak bocsátani.
Nagyon jó, hogy így történt, mert az Ideas Fundamentalesben írtakhoz így tudtunk hűek lenni. Ugyanis az Alapszabály azt írja, hogy amikor egy új egyházmegyében elindul a cursillo, feltétlenül vagy a püspöki székhelyen, vagy a megyeszékhelyen tartsuk a három napokat. Ismét tapasztaltuk az alapirodalom jóságát. Kitágult a tér előttünk, több jelöltünk volt, mint az előző években.
Nagyszerű szegedi asszonyok segítettek nekünk a szervezésben, akik már tavaly, a saját hétvégükről hazatérve indították a barátkozást, és lelkesítettek a részvételre.
Végül 10-en tudtak eljönni, menetközben – ahogy ez már lenni szokott – öten lemaradtak. Bízom benne, hogy a következő három napon már ők is részt vesznek.
Gulyás Zsolt atya Karcagról, és Kiss József atya Szabadszállásról voltak a nagyszerű lelkivezetőink. Budapestről harmadmagammal – Bernolák Melindával és Gulyásné Ritával – készültünk fel, a többi munkatársunkat már a Szeged-Csanádi Egyházmegye adta.
Isten segítségével szép, tartalmas, vidám és nagyon nyugodt cursillót éltünk át, az eredmény, hogy újabb 10, lelkes apostol kezd el dolgozni azon, hogy a „víz minősége legyen jó, hogy a halak úszni tudjanak!” – ahogy Eduardo Bonnin fogalmazta meg a cursillo hivatását.

De colores!
Fabókné Ildikó rektor