A mindenható Istennek ajánllak kedves Béla testvérem, annak kezébe, aki teremtett téged, hogy térj vissza Teremtődhöz, aki téged a föld porából alkotott. Ezekkel a megrázó szavakkal álltam ma reggel, (február 12. szombat) Béla bácsi kihűlt testénél.
Péntek este még helyettesített engem: ő tette el a sekrestyei szentségimádás után az Oltáriszentséget őrzési helyére. Szombat reggel a szokásos ébredés történt. Melinda, aki 46 évig volt hűséges felesége, megmasszírozta a hátát, kicsit még pihengettek, Béla fülhallgatón rádiót hallgatott. Reggel fél nyolckor Melinda elindult kávét főzni, mire visszaért a forró kávéval….
Szomorú szivvel, meghatottan imádkoztuk Melindával a lélekajanlás megrendítő imáját:  Költözzél el keresztény lélek ebből a világból, a mindenható Atyaisten nevében, aki téged megteremtett; az Élő Isten Fia, Jézus nevében, aki érted kínhalált szenvedett; A Szentlélek Úristen nevében, aki kiáradt rád. Még ma legyen részed az Úr békéjében, a földi Deák utca után örök lakásod Istennél az ő szent városában.
Mennyország örömébe vigyenek az angyalok!
Kedves Béla, fájó szívvel búcsúzunk tőled!
Bernolák Béla bácsira emlékezve egy gondolat a közösségről, a közösségi élet fontosságáról:
A Miatyánkot csak többes számban lehet mondani. Mi vagyunk Jézus Krisztus titokzatos testének, az egyháznak a tagjai. Felelősek vagyunk egymás iránt: a munkahelyen, a társadalomban, ott, ahova a gondviselés állított. Keresztény hitünk nem magánügy, hanem a keresztségben kapott küldetés testvéreimhez. A tanúságtétel a közéletben is kötelez, elsősorban életpéldával, de ha kell, szóbeli hitvallással is. Dr. Bernolák Béla plébániánk, az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia nagy öregje volt: áldoztató, ministráns, pót irodista, szinte mindenben segítő. A plébánia képviselő-testület örökös, tiszteletbeli tagja. A cursillo mozgalom elkötelezett szervezője. A múlt héten még a szegedi cursillón volt munkatárs. Élő lexikon volt a plébánia, és a templom történetéről.
Mindig jókedvű, emberbarát, mély hítű embert veszítettünk el.
Horváth Zoltán Újpest Főplébánia
06-30-4362441