DE COLORES!
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Cursillo Mozgalom
Boldog Özséb Titkárságának oldala

ÉLMÉNY ÖSSZES CIKKE

Mindazoknak, akik hagyták, hogy a másik ember által átöleljen az Isten

Te mennyi ember életét fogadtad be a szívedbe? Vajon van határa annak, hogy mennyi embert tudsz szeretni? Befogadni, elfogadni és általa Jézust vendégül látni a szívedben… Csodálatos titok, ahogy ezzel a befogadással te magad is kincset kapsz. Érted is történik! Olyan kincset kapsz, amit Istenünk tartogatott számodra a másik emberen keresztül…
Első munkatársságom! - 105. férfi cursilló
Cursillós életem kiscsoportban kezdődött, majd kb. 1 évvel később a 86-os cursillón végeztem el első hosszú hétvégémet. Akkor a lelkemben volt, hogy milyen jó lenne munkatársnak lenni, mert még egyszer átélhetném a cursillót.
104. férfi Cursillo – Tahi, 2021. november 11-14.
104. férfi Cursillo – Tahi, 2021. november 11-14.
103. férfi Cursillo – Tahi, 2021. szeptember 16-19.
103. férfi Cursillo – Tahi, 2021. szeptember 16-19.
Asztalosműhely – Tahi, 2021. szeptember 24-26.
Asztalosműhely – Tahi, 2021. szeptember 24-26.
Országos Ultreya, Bazilika, 2021. szeptember 11.
„Veszem az üdvösség kelyhét, és segítségül hívom az Úr nevét” – Országos Ultreya, Bazilika, 2021. szeptember 11.

A Cursillo Mozgalom kiemelkedő eseményét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként a Szent István Bazilikában ünnepelhettük meg, 2021. szeptember 11-én. Hatszáz regisztrált cursillista volt jelen az ország minden egyházmegyéjéből, sőt Horvátországból, Ukrajnából, és az Egyesült Királyságból is érkeztek vendégek.
106. női Cursillo – Tahi, 2021. október 14-17.
106. női Cursillo – Tahi, 2021. október 14-17.
101. férfi Cursillo – Budatétény, 2021. június 3-6.
101. férfi Cursillo – Budatétény, 2021. június 3-6.
Az Örök negyedik nap „Újratöltve
A 102. férfi cursillóról Ónodi Sándor Alfonz élménybeszámolója:
A szeretetet nem elég szavakkal kifejezni!
A 102. férfi cursillóról Bihari Mihály élménybeszámolója
Csak egy ideál létezik
A 102. férfi cursillóról Horváth Dani élménybeszámolója:
Ledöntött a lábaimról az Úr!
A 102. férfi cursillóról Lakatos János Attila élménybeszámolója:
Tizenegy plusz egy – élmények a tavalyi mélyítőről
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Ki emlékszik arra, mit csinált egy évvel ezelőtt? Május 10-én. Jószerivel senki. Nekem van emlékem róla. Cursillósoknak szervezett mélyítő összejövetelen voltam, Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban. Micsoda élmény volt, máig kísér.
101. Női Cursillo Tahi, 2019. május 16-19.
A Cursillón valósággá vált, amit eddig tudtam és éreztem Istenről. Az atyák és a szervezők által olyan 4 napban volt részem, ami által megérezhettem, hogy milyen Isten szeretete, áldozata, megbocsátása. Átéltem Isten közelségét, és hogy milyen jó Isten által szeretve lenni.
100. női cursilló élménybeszámolói
„Itt vagyok, engem küldj el!”
A 100. női cursillóra gondolok Uram, amelyet rám bíztál. Ez volt az az ajándék, amire – ahogyan mondani szokták – álmomban sem számítottam.
Tahi Titkársági lelkigyakorlat - 14-en ugyanarról
Közös óvoda
egy lelkigyakorlat margójára

99. női cursilló: 2 élménybeszámoló
Két beszámolót szeretnénk megosztani Veletek a 99. női cursillóról. A De colores újság karácsonyi számában további gazdag élményekről olvashattok az elmúlt cursillók jelöltjeitől.
Cursillo a Cursillóért munkatársképző: 2 élménybeszámoló
Kedves Barátaim!
Hálás vagyok az Úrnak az együtt töltött napok áldásáért és köszönöm Nektek a nyíltságot, őszinteséget, örömöt, ami újra megajándékozott és gazdagított engem - minket mindannyiunkat.
Hadd írjam le itt azt a 3 gondolatot, amit a záró körben is megosztottam már veletek:
Minden egyes Cursillo egy új élmény, és minden egyes Cursillo másképpen az. Ahogy vasárnap is mondtam: munkatársnak lenni nem lelki wellness, hanem szolgálat.
Mit jelent nekem a vasárnapi mise a cursillóban?
A Jámborság beszédben elmondom az Isten kapcsolatomnak azt a meghatározó eseményét, amikor végre az életemnek nem csak egy kis területét, és nem csak egy rövid időre adtam oda az Úrnak, hanem teljes egészében és végérvényesen! Amennyire ez emberségemből telik.
Ez az esemény egy régi cursillo vasárnapi miséjén történt velem.
Gondolatok a 2018 május 25-27-i Tahi mélyítő lelkigyakorlatról
„Én nézem Őt, Ő néz Engem, ….
Én elfogadom Őt, Ő elfogad Engem, ….
Jelenlétében, jelen lenni ….
Isten szeretetében lenni……..”
93. férfi Cursillo Tahi 2018 02 8-11
Számomra a lelkigyakorlat, a Cursillo nem Tahiban kezdődött. Már jóval korábban, mikor ismerőseim szeretettel ajánlották, hogy jelentkezzek, vegyem ki részem, erősödjek. Még inkább akkor, ahogy felismertem: mennem kell s erőt és áldást kaptam ottlétemhez.
Most is indulnék, ha lehetne.
Ajándékaim, melyekben részesültem, minden vágyam és elképzelésem meghaladták, Isten bőkezűen mért és hiszem: bizalommal volt irántam. A Lélek áradását éltem meg csodaként,
Cursillón voltunk - 95. Női Cursillo - 2017. augusztus, Tahi
„Megmutatod nekem az élet útját, az öröm teljességét a színed előtt és a gyönyörűséget jobbodon mindörökké” (Zsolt.16,11)
Fatimai különkiadás élménybeszámolókkal
Kedves cursillós testvérek!
Elkészült a De Colores újság fatimai különszáma, imával, élménybeszámolókkal, a honlap szokásos helyén lehet böngészni. Mivel nagyon gazdag, bőséges reflexió érkezett a fatimai úttal kapcsolatban, ezért az újságban válogatást közöltünk, de az összes írást teljes terjedelemben, képekkel még érzékletessé téve a dokumentumtárban lehet olvasni. Kívánunk jó és örömteli időtöltést!
III. CURSILLÓS MARATONVÁLTÓ
Harmadszorra képviseltette magát futóversenyen a Cursillo Mozgalom. Színes-pompás halacskájának színeiben, 6-ból 5 új futóval a Boldog Özséb lánycsapat ilymódon is hirdette Isten örömét.
Cursillo a Cursillóért
Hálás vagyok, hogy eljuthattam a Cursillo a Cursillóért munkatársképzőre, Tahiba.
FATIMA
Kedves cursillósok, kedves fatimai zarándoktársak!
Erdő Péter Bíboros atya Gillyén Elemérnek Szent Adalbert díjat adott Esztergomban
Kedves Elemér!
Köszönteni jöttünk téged, egy jeles születésnap alkalmából.
Szép, kerek a szám, a 70-ik! De igazán széppé a gazdag életút teszi, melyet Isten kegyelméből kaptál.
MÉLYÍTŐN VOLTUNK TAHIBAN
GONDOLATOK A CURSILLÓS LELKIGYAKORLATRÓL
2017. március 24-én indultam el a Cursillós lelkigyakorlatra, tele kétségekkel, dühvel, bizonytalansággal. Előtte pár nappal még arra gondoltam, „én lemondom, nem megyek”. De a Jóisten tudta, hogy ott a helyem, mert sok dolgot akar mondani, mutatni nekem.
„…igen, Isten valóban szeret engem”
92. női cursillo (2016. november 17 - 20.)
Már több hét is eltelt azóta, hogy egy nagyon kedves kolléganőm hívására részt vettem cursillón Tahiban. Bevallom, nem sokat tudtam róla, de bíztam a kolléganőmben. Csak jó helyre vihet. Elvárásaim nem voltak. Arra gondoltam, hogy magam mögött hagyva azt az utóbbi 2-3 évben történt sok nehézséget és fájdalmat, kilépek a mindennapok taposómalmából és elvonulok feltöltődni. Testileg és lelkileg. De főleg lelkileg.
Jézus szövetségese lettem
87. férfi cursillo (2016. szeptember 22-25.)
Sosem felejtem el a napot. Szeptember 22-e volt, csütörtök este. A váci kompról néztem, ahogyan a nap a Pilis mögé hanyatlik, és utolsó sugarait Vácra veti. Nem tudtam, mi vár rám Tahiban. Csak azt, hogy senkit sem fogok ismerni. De biztos voltam benne, hogy ennél jobb most nem történhet velem. Ezekkel a gondolatokkal érkeztem meg a lelkigyakorlatos házba.
II. Cursillós maratonváltó
„De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.” Iz 40.31
Cursillós futócsapatunk elindult a 31. SPAR Budapest Maraton és Flora Maratonstaféta versenyen. Gratulálunk mindnyájuknak, a versenyen szerzett élményeikről pedig fogadjátok szeretettel rövid beszámolójukat!
„Bátorság, kelj föl, téged hív!”
(Mk 10,49)
2016. október 8-án Nagykanizsán országos találkozóra, ultreyára gyűltek össze az ország Cursillo közösségének tagjai.
Az igaz ember - Szent József
Ez volt a témája a lelkigyakorlatnak június elején, amit Kövesdy Zsolt atya tartott, és Korai Szandi szervezett Tahiban.
Már nagyon vágytam egy kis lelki töltekezésre, és örömmel vártam ezt a hétvégét. Ahogy ez gyakran a cursillós hétvégeknél lenni szokott, mindig közbejön valamilyen akadály, nehézség. Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy ilyenkor a gonosz tudja, hogy valami jó készül, és próbálja megakadályozni.
Most is így volt ez, sajnos csak szombat estig tudtam maradni, de így is rengeteg lelki és szellemi ajándékot kaptam.
Cursillósok a K&H mozdulj! maratonváltón
Március 7-én Boczkó Zsolt a levlistán ezt a felhívást tette közzé:
„I. Cursillo maratonváltó – START!
A mai nappal elindulunk. Kettős célunk: június 12-én a K&H mozdulj! maratonváltón teljesítsük a ránk váró távot, és evangelizáljunk „terepen”.
Egységes megjelenéssel, cursillós póló viselésével, a jelenlétünkkel mutassuk közösen a Cursillo lelkiségi mozgalmat több ezer futótársunknak.
6 futó alkothat csapatot. Táv: 42195 m, azaz: 6 x 7032 m.”
A 6. Szeged-csanádi egyházmegyei női cursillóról
Résztvevő és munkatárs az április 21-24. között megtartott cursillóról
Cursillón voltam
A 90. női cursillóról (Tahi, 2016. február 18-21.)
Úgy érzem, Jézus tenyerén vagyok, mióta megjöttem a cursillo keresztény tanfolyamról! Kiválasztott! Hívott engem! Hogy legyek Vele és kövessem! Mert észrevette korábbról, hogy évek óta Vele akarok lenni, hogy ne legyek egyedül és hogy biztonságban érezhessem magam! Akkor régebben én kértem Őt! Kérésemre végig velem volt, amit szinte állandóan éreztem! Biztosan azért hívott engem MOST, 2016. február 18-án 3,5 napra! Feladatot szán nekem! Majd kiderül, hogy akarja, hogy szeretné!
Krisztus 37 arca
„Emberi kötelékkel vontam őket, a szeretet kötelékével” (Oz.11,4.)
A 90. női cursillo kegyelmeinek megtapasztalása számomra ott kezdődött, hogy internetes kíváncsiskodásomra és bejelentkezésemre Varjú Viki nagyon kedvesen, szeretettel válaszolt. Az első levélváltásunk után már gondoltam, hogy ez egy igazi testvéri közösség lehet, hiszen a „már biztosan találkoztunk valahol” érzése élt bennem.
Kegyelemben úszva
A 90. női cursillóról (Tahi, 2016. február 18-21.)
Már éjfél is elmúlt, mikor benyitottam a kápolna ajtaján. Hívogató mély csend volt odabent. A sötétbarna padok barátságosan sorakoztak előttem a kövezeten. Az örökmécses meleg piros fénye szeretettel ölelt körbe. Én mégis féltem. Beléptem. De a lábam egyből földbe gyökerezett. Csak bámultam a falon lévő szentségtartó kis fa ajtócskájára, ami olyan konokul elválasztott minket. Hosszú percekig álltam így ott, dermedt mozdulatlanságban. De hiszen ez csak ez vacak fa ajtó!
Valóban képes lenne arra, hogy megállítson? Hogy megakadályozza, hogy elérjem, amiért jöttem?
A 90. női cursillo, ami nekem „A cursillo” volt
Már egy hét eltelt a Tahiban eltöltött cursillo óta, de mindennap többször is eszembe jutnak élményeim, és az asztaltársaságom tagjaival azóta is küldözgetünk e-maileket egymásnak. Nem tudok a hatása alól szabadulni, és remélem nem is fogok többé már.
Egy pomázi cursillós lelkinapról
Bozi Gyuri hívott el a lelkinapra. Ő sokszor állt már mellettem a templomban, nyitott szívvel fogadott, ahogyan a családja is.
Soli Deo gloria! Egyedül Istené a dicsőség!
A szeged-alsóvárosi plébánia adott otthont az első női cigány cursillónak 2015. november 26‒29. között. Tíz cigány és két magyar jelöltünk volt, négy cigány és hat magyar munkatárs, az atyákkal együtt.
Már a megérkezés jókedvű és közvetlen volt, ugyanakkor éreztünk rajtuk kicsi feszültséget, ami érthető volt, nem tudták hova jöttek, mi fog történni velük.
„Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem”
A 85. férfi cursillóról
Meghívás
Először a páromtól, Böbitől hallottam, hogy „Neked el kell menned cursillóra”. Kérdésemre, hogy pontosan miről is van szó, a tömör, de ellentmondást nem tűrő, „Majd megtudod!” választ kaptam, egy a cursillósokra oly jellemző, angyali mosoly kíséretében. Ezt követően teltek, múltak a hónapok és egyre többektől hallottam a cursillóról, de még mindig nem éreztem magamban a késztetést, hogy nekem ezen részt kellene vennem, igaz ellenérzés sem volt bennem. Zavart ugyan picit, hogy elég rejtélyesen – a lényeget nem kifejtve – beszéltek róla, de tudtam, hogy rám erőszakolni úgysem lehet, a döntés az enyém.
A 89. női cursillóról
A cursillóról először fél évvel ezelőtt olvastam, mikor az interneten nézelődve közösséget kerestem. Felkeltette érdeklődésemet ez a kereszténységről szóló hétvégi kurzus. Úgy éreztem, jó lenne elmenni. Ekkor csak vágyakoztam, mert munkahelyi elfoglaltságom a részvételt nem tette lehetővé.Kedvezőtlen időbeosztású állásomat októbertől magam mögött hagytam. Ismét szemem elé került a szivárványszínű hal jellel ellátott kurzus. Most már időm is volt, és nagy lelkesedéssel jelentkeztem.
Az első cigány cursillóról
Életemben először voltam olyan cursillon, ahol csak romák voltak.
Csodálatos az Isten, aki bármit, bárkivel, bármikor megtehet...
Nézzétek meg kérlek ezt a 10 percnyi felvételt az ELSŐ MAGYAROROSZÁGI CIGÁNY CURSILLÓRÓL. Szegedről.
Remélem, Ti is úgy gondoljátok hogy össze kell fognunk, s ezt a Jó Isten segítségével csinálni kell... Itt, országunk keleti részén meg még inkább...
https://www.youtube.com/watch?v=XW4B3CBukPw
Orosz Árpád atya
Átszakadt a gát
Székely János püspök atya írása váci börtöncursillóról

Nemigen éltem még át olyan élményt cursillo során, mint amilyennek a váci börtönben 2015. október 18-án tanúi és részesei lehettünk. Vasárnap délelőtt, minden előzetes egyeztetés nélkül két rollo (két cursillós beszéd) között az egyik fogvatartott váratlanul felállt. Azt mondta, hogy szeretne valamit mindannyiunknak elmondani. Aztán kiment középre, és 6-8 percen át, nagyon mélyről fakadó szavakkal, a könnyeivel küszködve mondta el azt, hogy mit élt át ezen a három napon, mennyire hálás, és mi mindent határozott el magában az elkövetkező életére vonatkozóan. Hatalmas taps után felállt egy másik, és megtette ugyanezt. Aztán egy harmadik, majd jöttek sorban a többiek! Alig lehetett megállítani ezt a hatalmas tanúságtétel-áradást. A kegyelem órája volt ez! Mintha magától, egy döbbenetesen mély záróünnepséget rendeztek volna a fogvatartott testvéreink, anélkül, hogy tudták volna, hogy azt hogyan kell megtenni. Mintha átszakadt volna a szívükben egy vastag fal, amely évtizedeken át szenvedésekből, bűnökből, fájdalomból, sérelmekből épült fel. A kegyelem átszakította ezt a falat, és túláradt közöttünk. Legyen hála érte az Élő Krisztusnak, és köszönet a lelkes munkatársaknak is, akik Mohos László rektor, Vágner Mihály diakónus, Gottfried Richárd református börtönlelkész, Vatai Gyula, volt börtönparancsnok vezetésével a kegyelem útkészítői, Krisztus szeretetének tanúi voltak!
Lelkes választás
Október 10-én szombaton délután a Lélekhívó nyitó ének után Herpy Gyuri atya köszöntőjével és áldásával kezdődött az ultreya és a titkársági választás.
Már Gyuri atya jelenléte és szavai olyat repítettek rajtam, hogy nehéz volt a földön maradnom, figyelemmel vezetni a délutánt, olyannyira, hogy ez nem is mindig sikerült..

„megalapozott, szilárd hittel tudjak két talpon állni az életemben”
84. férfi cursillo
Egy kedves barátommal felmerült az ötlet, hogy meg kéne nézni a cursillót magunknak. Még semmit sem tudtam a közelgő lelkigyakorlatról, sőt, egészen a második, pénteki napig csak sejtéseim voltak, hogy mi is várhat ránk. Mindenesetre nem szeretek elvárásokkal menni új helyekre, közösségekbe, mert úgy nem ér nagy csalódás. Bár mint ez beigazolódott, nem volt miben csalódni… :-)
Egy színes zarándoklat
84. férfi cursillo
Sokféleképpen tudja az embert gondolkodóba ejteni az Isten. Például úgy, ha kerek száz napra ágynak szögezi, mozdulatlanságra kárhoztatja. Elveszi étvágyát, megcsappantja életkedvét, s még az elemi testi szükségleteit kielégítő botorkálás is negyedórákig tart, minden apró mozdulatot hasogató fájdalommal ellentételezve. Mindenkinek megvan a maga keresztje, a maga kálváriája – raktározhatná el a halandó a megrázó tapasztalatot a csodaszerű kilábalás után. De aztán két év után más természetű életpróba is eléri: a lelke közepét támadja meg, kezdi ki a reménytelenség érzete. Amikor nincsenek is erre látható, külső okok, ám a napok mégis gomolygó szürkeségben telnek, tényleg csak az eltökélt hit segíthet: hogy méltatlanként is részesülhetünk a krisztusi kegyelemben.
Európai Ultreya, ahogy én láttam
Kegyelemnek tartom, és hálát adok az Úrnak, hogy ott lehettem április 30-án és május 1-jén Rómában a pápai audiencián, ill. a Szent Pál Bazilikában. Ez az út időtartamát tekintve rövid volt, hatása azonban életem végéig megmarad. Megtapasztaltam, hogy mily nagy öröm eszköznek lenni az Úr kezében, és utólag hogy áll renddé az, ami menet közben kuszaságnak tűnik.
Találkozás a Szentatyával
Tavaly húsvétkor a családom egyik fele Rómában, a másik fele Velence mellett egy kis üdülőfaluban, a tengerparton volt. Én azokhoz csatlakoztam, akik a tengerpartot választották, amit később megbántam, így az itt töltött időm nagy része azzal telt el, hogy próbáltam megszervezni az utat a többiek után Rómába, de végül ez nem valósult meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy jövőre visszamegyek Itáliába, és Rómáig meg sem állok. Majd alighogy átléptünk a 2015-ös évbe, rögtön az a hír fogadott, hogy Rómában Európai Ultreya lesz, ahol lesz lehetőség a Szentatyával való találkozásra. Így nyilvánvaló volt számomra, hogy mikor megyek vissza Rómába.
Cursillo a Cursillóért – avagy munkatársképző kicsit másképp
2014-ben kaptam a felkérést a Budapest – Esztergom megyei Cursillo grémiumától, hogy szervezzek munkatársképzőt. Tapasztalat, hogy a beszédek megírását a felkészülés alatt a rektortól, a gyakorlott munkatársaktól lehet igazán megtanulni. Ezért munkatársaimmal, Csákóy Gyuszival, Gulyásné Ritával, Szieberth Mátéval, Timárné Vikivel, kettős célt tűztünk ki magunk elé. A napok menetének, ívének átgondolásán, a beszédekhez kapcsolódó tanuságtételeken kívül fontos részt szántunk a lelkesedés felélesztésének, a cursillós elemek újraélésének is. Olyan cursillót szerettünk volna, ami az elkövetkező cursillókért tenni akaró munkatársakat hozza még közelebb az Istenhez, egymáshoz, a cursillós közösséghez.
Csendes cursillóm
88. női cursillo - munkatársi beszámoló
2015. március 19-22.
Decemberben nagy meglepetéssel és örömmel fogadtam Korai Szandi felkérését, hogy legyek csendes munkatárs a tavaszi cursillón. Én előző év tavaszán végeztem el a cursillót, azóta az életem része lett.
Már rögtön a meghívás elfogadása után elkezdtem gondolkodni, hogy mi dolgom is lesz ott. Nem a konkrét feladatok érdekeltek akkor legjobban, hanem talán a „miért pont én” jellegű kérdés volt bennem. Egyre jobban éreztem, hogy ezt a meghívást Isten szeretete miatt kaptam. A hónapokon át tartó felkészülések is ezt erősítették bennem. A munkatársak ragyogó tekintete, a fáradtságot nem ismerő kitartásuk, egymás megismerése és Isten kegyelme már egyre jobban növelte bennem a szeretetet. Jó volt imát mondani olyan emberekért, akiket nem is ismerünk, jó volt a kis csapattal hétről hétre találkozni.
Röpke beszámoló
88. női cursillo
Tahi, 2015. március 19-22.
Élmények gazdag tárházát sorolhatnám… Mennyire fontos, hogy az ember ráébredjen: a lelki táplálék elengedhetetlen.
Hiszen ép testben ép lélek.
Izgalommal és kíváncsisággal ötvözve készültem erre a hétvégére. Tudtam, hogy nem véletlen, mennem kell, ott a helyem és, hogy kapni fogok valamit… Igen, gazdagabb lettem. Olyan gazdagságra tettem szert, amely ’hol a kincsed, ott a szíved’ alapon van megfogalmazva.
Levélféle a Mennyei Atyámhoz
88. női cursillo
Tahi, 2015. március 19-22.
Édes jó Uram, Istenem!
Hazatérve a cursillós hétvégéről egyre az jár a fejemben: legyen áldott a Te Neved! Egyre valóságosabban érzem, a Te hívásodra mentem Tahiba, a női cursillora, és a Te hívásodra jövök most csordultig tele szívvel, hogy beteljesedjen a terved, amit rám szabtál. De csak szépen sorjában… Mindenért Téged illet a hála és a dicsőség.
Tamás atya temetése
Tamás atya hívott minket, és sokan, nagyon sokan hallgattak is a hívó szóra, megtelt a Mária utcai Jézus Szíve-templom. Ott voltak a házas hétvégések, ott voltak azok, akik Tamás atya gyógyító lelkigyakorlatain kaptak segítséget életük megoldásához, és persze ott voltak a szerzetesi közösségek képviselői. Felemelő és megható volt látni a sok papot, azokat, akik olyan sokszor voltak Tamás atya munkatársai. És ott voltunk mi, sokan, cursillósok. Búcsúzni gyűltünk össze, hálát adni Istennek az ő életéért, megköszönni mindazt, amit kaptunk általa. Szomorkodás helyett én örömöt éreztem, végtelen hálát, hogy Tamás atya most is tettekre késztetett, hiszen a temetése gyűjtött össze újra minket.
Adventi készület
A Budapest-Széphalmi plébánia cursillós közössége régiós találkozót, ultreyát szervezett december 6-án. A 87. női cursillo résztvevőinek ez az alkalom volt első találkozója, és a plébánia hívei is kaptak meghívást erre a lelki délutánra. A találkozás témáját Ferenc pápa egyik gondolata sugallta, amely szerint az imádkozó keresztény, aki nem vállalja a küldetést, nem is igazán keresztény. Ezért a szervezők úgy gondolták, hogy imaéletünk megújításához kérnek eligazítást Székely János atyától, aki a délután lelki programját vállalta.
Élő közösség
Beszámoló a 2014. novemberi férfi cursillóról
Élő közösség. Így tudnám tömören jellemezni a Tahiban megtörtént hétvégi eseményt.
Ismeretlen emberek, ismeretlen arcok érkeztek a teljes ismeretlenségből, és ezek találkoztak egymással. De ez inkább csak a történet kezdetének a felszíne.
„Színes, pompás a Krisztus…”
A nevem Katona József, bár most már szeretném meghaladni: nem Krisztus katonája lennék, hanem a legutolsó a sorban. Az én rajzom a cursillón szinte csupa háromszögből állt, de aztán végre megértettem, hogy nem akarnom kell foggal-körömmel, hanem csak engednem. Rég nem sírtam és nevettem annyit, mint ebben a három napban – röviden így összegeztem a „lelki welness” végén az átélteket a kaposszentbenedeki kápolnában 2014 novemberében.
Egy örök barátság kezdete
Munkatársi beszámoló a 87. női cursillóról
Amikor két éve az interneten rátaláltam a szivárványszínű halacskán keresztül a Cursillóra, rögtön éreztem, hogy dolgom lesz vele. Csak azt nem sejtettem, hogy ilyen rövid időn belül ilyen sok. Tavaly ősszel elvégeztem a 85. női cursillót, utána jöttek sorba a tanúságtételek, elkezdtem a vezetők iskolájába járni, majd hirtelen azon kaptam magam, hogy Weisz Dóri meghívott munkatársnak a 87. cursillóra, és én igent mondtam. Nagy örömmel mondtam igent, mert tudtam, hogy ez egy újabb fontos mérföldkő az utamon, mármint a Krisztus felé vezető utamon.
„Jézus életem, erőm, békém...”
87. női cursillo, Tahi, 2014. nov. 13-16.
Egy nagyon kedves kolléganőm, Dóri meghívására érkeztem Tahiba, a cursillóra. Mivel ismerőseim nem mondtak semmit róla, ezért nagy izgalom volt bennem, napról-napra egyre jobban vártam. Jólesett kicsit elvonulni a mindennapi élet sűrű forgatagából, és csak Jézusra, magamra és a társakra figyelni, csendben, a szép őszi tájjal körülvéve.
Mit jelentett a cursillo?
87. női cursillo
Tahi, 2014. november 13-16.
Hosszú, türelmes, gyengéd noszogatás után rászántam magam, hogy elmenjek én is a cursillóra. Ahogy közeledett, egyre inkább azt éreztem: ezt nem nekem találták ki. Mindegy, most már menni kell. Eltévedtem. Egy sötét, egyre mélyebbre nyúló, egyre keskenyedő utcába kanyarodtam. Visszatolattam, és megálltam egy ház előtt. Felhívtam Dórit, jöjjön ki elém, amikor azt hittem, megérkeztem. A segítség onnan jött, ahonnan nem is számítottam: a hátam mögül. Ráadásul rögtön ketten jöttek: nemcsak kinavigáltak a sötétségből, hanem egy sarokkal feljebb már állt valaki, hogy megmutassa a helyes irányt. Ekkor már éreztem, jó helyen vagyok.
Szent kalandra fel!
87. női cursillo
Tahi, 2014. november 13-16.
Tudtam, hogy ott a helyem. Mindenképp jelen akartam lenni. De ez még nem nyugtatta meg a szívemet. Egyedül kell elindulnom, nem jön velem sem barát, sem ismerős. Az eszemmel tudtam, hogy jó lesz, hogy nem kellene ennyire izgulnom. A szívem továbbra is görcsölt, szorongott. Nagyon zavart. A busztól a Szív Lelkiségi Központba egy utcácska vezetett. Elején világos, majd hirtelen korom sötét. Lehet, hogy kiégett egy lámpa…? Remek - gondoltam - még ez is… Át kell mennem ezen a sötét szakaszon, hogy eljussak a helyre, ahova már régóta készültem.
Hitvallás - balajti roma közösség
Testvérek!
Sokunknak megadatott, hogy a balajti kis közösség születésénél, fejlődésénél, tagjainak máriapócsi lelkigyakorlatainál ott lehettünk.
Mások biztatására is készítettük ezt a felvételt, hogy lássák: ez járható út, Isten kegyelmével csoda születik a szívekben.
Minden cursillos közösségnek szeretném ajánlani, hogy nézze meg ezt a kis filmet, s legyenek befogadók, nyitottak:

https://www.youtube.com/watch?v=Tdwdvx7fRwc

Orosz Árpád atya
Jézus mindig veled van
4. szegedi női cursillo, 2014. július 3-6.
Úgy egy évvel ezelőtt hallottam először a Cursillóról, és magamban azt gondoltam, milyen jó lenne egyszer nekem is eljutnom oda, mélyíteni a hitemet és tudásomat és megélni azt a mélységet, amiről az ismerőseim számoltak be. Aztán egy napon váratlanul egy barátnőm felhívott, hogy a következő héten lehetne cursillóra menni, de gyorsan kell dönteni, mert valaki váratlanul visszamondta.
Számomra az időzítés tökéletes volt, egyrészt mert nyári szünet van, másrészt egy hónapokon át tartó lelkileg nehéz időszakból lábaltam kifelé, és szerettem volna Istenre újra rátalálni. Szóval nem sokat gondolkoztam, jövök hozzád Istenem!
Mit tehetek én?
Többféleképpen vetődött fel bennem ez a kérdés: udvarias érdeklődéssel, készséges gesztus ígéreteként, majd a felelősség súlyától riadtan, jelezve – semmit, végül odaadóan, valódi lehetőségeket keresőn…
A nyár elején, plébánosunk, Kiss József atya hívására, a fülöpszállási Szent Fülöp Plébánia egyházközségéből hárman – Beczéné Izsák Ilona, Valkóné Nagy Rita s én, Kulcsár Mihályné Járdi Margit – jelentkeztünk a Szegeden, 2014. július 3-6-ig tartó, IV. női cursillóra. Nemigen tudtuk mire vállalkozunk, az ő jó szándékára, bölcsességére hagyatkoztunk, remélve, az Úr Jézus vezet oda bennünket.
Herpy György atya gyémántmiséje után
Összeállításunkban a Juhász házaspár, Kovács Ádám, Bernolák Melinda, Révész Sándorné és Arató Márta jubileum utáni reflexióit és köszöntő sorait adjuk közre.
Nem az eszköz minősége a lényeg, hanem az Alkotó Szeretet
Rektori beszámoló a 82. férfi cursillóról

Sziasztok!
Komor István vagyok a 82. férfi Cursillo Szent Pál-asztalától. Harmincnégy évesen, 2006-ban végeztem el Dobogókőn a 63. férfi cursillót a feleségem, szerelmem, életem párja unszolására, aki csak utánam jutott el ide. Már akkor is négy gyermekem volt, ez azóta sem változott. A következő években többen is eljutottak a falunkból, Ürömből cursillóra, így kialakult egy nagyon szerető és összetartó közösség. Ennek a közösségnek a nagy része előtte is létezett, de a cursillo által formát és rendszert kapott, ami biztosította az elmélyülését és lendületet adott az apostoli küldetésének. A cursillo által mi férfiak is megtanultunk imádkozni, és felmutatni a benső kincseinket.
A faültetéstől a gyümölcsözönig
Munkatársi beszámoló a 82. férfi cursillóról

Kedves Cursillista Testvérek!
Tavaly ősszel felhívott feleségem testvére, Komor István, hogy szeretné, ha részt vennék a 82. férfi cursillon. Nagyon örültem a meghívásának. Amikor azt is elárulta, hogy ő lesz ennek a hétvégének a rektora, különös nyugodtságot és békességet éreztem.
A feltétel nélküli szeretet megtapasztalása
Nagy várakozással utaztam Tahiba a március 20-23. között megrendezett 82. férfi cursillóra.
Nem tudtam, mire számíthatok a hétvégén, mert Várdai Pali és Judit – akik hívtak ‒ csak annyit mondtak: „...ezt neked kell megélned…”. Sokféle érzés megfordult bennem: szorongás amiatt, hogy vajon milyen emberek lesznek, kíváncsiság az előadások és tanúságtételek iránt, nagy vágyakozás a lelki töltekezésre, de még inkább a nagy kérdés: találkozom-e Krisztussal. Hát találkoztam!
Kegyelem által felemelt kapcsolatok…
Rektori beszámoló a 86. női cursillóról

2014. március 27–30. között tartottuk Tahiban a 86. női cursillót. Március közepén még 22 jelölt várta a találkozást, majd az utolsó pár órában többen is – indokkal – kénytelenek voltak lemondani a részvételt, így 16 jelölt, 7 munkatárs, Zsolt atya és én ültünk a csütörtök esti nagy körben.
Tavaszi lélekápolás
Munkatársi beszámoló a 86. női cursillóról

Már a felkészülés kezdetétől sok nehézség kísérte a 86. női cursillót, melyek a kezdés előtti napokban sűrűsödtek. Nagy elszántsággal igyekeztünk egymásban tartani a lelket, hogy csalódottságaink ellenére teljes erőbedobással tegyük dolgunkat: szolgáljuk a jelölteket, s így a mi Istenünket.
A gyufa
86. női cursillo, 2014. március 27-30.

Februárban a karácsonyra kapott színházi előadásra utaztam fel nagylányommal, Rékával a testvéremékhez Budapestre, amikor sógornőm a „lelkizéssé” fajult beszélgetés közben mintegy mellékesen megemlítette, hogy március végén cursillóra megy. Lehet, nekem is jót tenne. Testvéremmel, Timár Andrással már évek óta emlegették a cursillót, de eddig nem volt fülem a hallásra. Igaza lett, jót tett. Akkor még nem tudtam, milyen elsöprő erővel képes az Úristen az ember kiürült érzelmi tankját három nap alatt csordultig megtölteni.
„...neveden szólítottalak...”
86. női cursillo, 2014. március 27-30.

Több évig tartó „ideszeretgetés" után kerültem a 86. női cursillóra. A gyerekek nevelése, a mindennapi teendők, a család zökkenőmentes életének biztosítása mindig előbbre valónak tűnt a részvételnél. Ma már tudom, hogy a cursillóra nem elindulni nehéz, hanem onnan visszatérni „a Földre", a mindennapokba. (Még akkor is, ha a cursillo feszített tempója nem sokban különbözik az otthonitól.)
Az én cursillóm
86. női cursillo, 2014. március 27-30.

Kedves barátnőm, Karolin már két éve szeretgetett a cursillóra. Szándékomban állt elmenni, de mindig közbejött valami. Idén már annyira éreztem: mennem kell, hívnak. Január első hetében az volt az első, hogy szabadságtervemet ehhez igazítsam, hogy semmi ne jöhessen közbe. Nagyon vártam a március végét.
Az 1. székesfehérvári férfi cursillo után
Kedves Testvérek!
Köszönöm a palancát mindazoknak, akik imádkoztak értünk az elmúlt hétvégén. A Szentlélek - mint minden Cursillón - ismét velünk volt, megtapasztaltuk. A 13 jelölt - a megkereszteletlentől az utoljára 20 éve gyónón keresztül az Amerikából 20 után hazatért keresőig - rendkívül színes társaságot alkotott. Volt olyan roma testvérpár is, akik a család utolsó két tagjaként jöttek cursillóra - a többiek már mind voltak...
Komor István, a 2014. márciusi férfi cursillo rektorának levele
Kedves Cursillisták!

A Budapest-Esztergom Főegyházmegyei Cursillo világi vezetése Székely János püspök atya jóváhagyásával felkért, hogy rektorként szervezzem meg és vezessem le a 2014. március 20-23-i időpontban, Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban megtartásra kerülő 82. férfi Cursillo hétvégét. Nagy lelkesedéssel és reménnyel vállaltam a feladatot néhány tapasztalt és több fiatal munkatársammal.
A megosztás ereje - a 81. férfi cursillo tükrében
Kora tavasszal lelki napot szerveztünk Pomázon. Feri atya kérte, hogy minden hétvégi misén, szombat este és vasárnap négy alkalommal, tegyek tanúságot, ezzel hívjam a híveket a részvételre. Szombat este a templomból kilépve a sötétben egy fiatalember lépett hozzám, köszönte meg, és mondta el mennyire megérintette őt tanúságtételem. Kettős érzés volt bennem, mert köszönete belsőséges és jóleső, de az arca megfáradt és lemondó volt. Hívtam a lelki napra, nem jött el. De volt résztvevő, aki elmondta, hogy a megosztásom hatására jött el.
Hálát adok Istennek, hogy ennek részese lehettem
81. férfi cursillo, 2013. augusztus 29. - szeptember 1.

„Az Úr Illésként elviszi mind, kiket magyon sujt és szeret"
Nagyon gyakran tér vissza Ady Ende verssora a fülembe, a gondolataimba, mióta eljöttem a cursillóról, és úgy érzem, hogy engem ezen a három napon keresztül ért el, és érintett meg igazán a Hit ereje.
Bizonyosság van bennem
81. férfi cursillo 2013. augusztus 29. - szeptember 1.

„Apa, te szerelmes vagy belém?” - tette fel a kérdést feleségem hétvégén :-).
Eltelt egy hét. Tegnap meg is emlékeztem a vasárnapi záróünnepséget követő elválás fájdalmáról, a hazaérkezésemről, az érzésekről, amelyekkel beültem az autóba.
Ritka pillanatai az életemnek, hogy valahol az az érzés fog el: álljon meg az idő, én innen nem akarok hazamenni.
Cursillo - úton a hiteles kereszténység felé
85. női cursillo, 2013. szeptember 5-8.

Szakmai ártalom, hogy amikor részt veszek egy eseményen, mindig megnézem, hogy kik a szervezők és kik a támogatók. A cursillo magasra tette a mércét, szó szerint a legmagasabbra, hiszen a szervezők napjaink egyházi és világi „apostolai”, a főtámogató pedig nem más, mint maga az Úristen.
Levélke Beöthy Tamás atyának!
Megragadom az alkalmat, hogy levelet írjak Neked, Tamás atya. Egy kevéssé kitölti a hiányérzetet, amit azért érzek, hogy nem lehetek ott veled az ünneplők között.
Neveden szólítottalak
Minden hónap 13-án van Homokkomáromban a kegyhely engesztelő napja, keresztúttal, misével, körmenettel.
Június 13-a csütörtökre esett, és ezen a napon kezdődött az 5. Dél-dunánúli férfi cursillo is, ugyanitt.
A két program egybeesése adta, hogy a szokásostól eltérően a cursillót a misén való részvétellel kezdjük.
Andrija Vrane atya, a horvát Cursillo lelkivezetőjének prédikációja Szentháromság vasárnapján
Bécs, 2013. május 26.

A közösségünk alapja

Tegyünk egy kísérletet, hogy megérezzük, mit jelent a háromszemélyű egy Istenben hinni, mint jelent megkeresztelve lenni az Ő nevében, elmerülni az Atya, Fiú és Szentlélek Isten életében.

Másodszor Leányfalun
Kedves Testvéreim!
Másodszor vehettem részt a Leányfalui cursillo közösségének lelki építkezésén. Igazán nagy élmény, és gazdagodási lehetőség volt számomra is ez a három nap: a 83. női cursillo. Az, hogy a munkatársak szolgálatán keresztül a Szentlélek mindig kifejti a maga áldásos tevékenységét, már megszokott számomra a cursillósok csodálatos családjában. Mindig újra és újra rácsodálkozom, hogy hogyan tud általunk csodákat végbevinni az Isten.
„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.”
Ezzel az igével invitáltak a 15. Leányfalui munkatársképző hétvégére a szervezők. Hogy miért válaszoltam a hívásra és miért jelentkeztem az újabb három napos hétvégére? Isten szolgálatának megannyi módja közül miért annyira kedves számomra a cursillo? Csak Ő a megmondhatója.
VI. rész, Arsenio Pachón, 2011.02.
Tegnap arról beszéltem, hogy a világon sokan imádkoznak értünk most is. Egy különös palanca jött, amit nem fogok felolvasni, de elmondom, Texasból jött, Areno püspök írja, hogy a Szentlélek legyen velünk, hogy imádkozik értünk és kéri Istent, hogy ez a tapasztalat segítsen mindnyájunkat, hogy Istenhez közelebb kerüljenek a magyar cursillisták, családtagjaik, a munkatársak. Palma de Mallorcán ma nagy esemény zajlik: egy női Cursillo fejeződik be. Most három éve, hogy meghalt Eduardo Bonin. Tartsuk szívünkben Eduardót mindannyian, imádkozzunk érte. Azok is imádkoznak, akik most végzik a Cursillót Mallorcán.
V. rész, Arsenio Pachón, 2011.02.
A negyedik örök napot nem is lehet nagyon máskép élni, majdnem úgy mint a Cursillo előtt. Csak abban változik, hogy tiszta szemüvegen át nézi az ember a világot. Példa: megyek az úton és egy autós őrülten előz, ilyenkor az emberek káromkodni szeretnek, én viszont csöndben maradok.
III. rész Arsenio Pachón, 2011.02.
Szombaton a központi gondolat: az én kapcsolatom Jézus Krisztussal. A reggeli szentmisén felajánljuk napunkat az Úrnak. A reggeli után megszólal a csengő, amely az előadóterembe hív, ahol a következő előadást hallgatjuk.
Sok feljegyzést készített Eduardo, ezeket nem akarta kiadni legépelt formában, a leglényegesebb dolgokat kis lapokra írta. Ezeken a lapokon rögzítette, hogy a beszédek egymásba fűződnek, a különböző előadások között a suszterszék egyik lába a jámborság, vagyis a vallásosság. A suszterszék második lába– ami a következő előadás – a Tanulás.
II. rész Arsenio Pachón, 2011.02.
A pénteki napon az első elmélkedés a keresztút. Amikor tudjuk, hogy valamelyik jelölt merev, vagy akinek leginkább nem tetszik, hogy itt van, akkor őt bízzuk meg, hogy tartsa a keresztet . Ilyenkor fantasztikusan nagy dolgokat tapasztalhatunk meg, mert ő vitte a keresztet. Ez a személy először elutasítja, hogy megfogja a keresztet, de amikor megfogja, az az érzés, ami ott keletkezik, mindenki előtt áll és viszi a keresztet, mély, nagyon mély benyomást kelt benne.
6. előadás: Az apostoli munka
Judit kérte, hogy beszéljek a cursillo apostoli munkájáról. Apostol azt jelenti: küldött. Én sokat beszélek a világi hívőkről azért, mert én magam is világi hívő vagyok.
3. előadás: A Munkatársak Iskolája
Most már egy kicsit jobban belépünk a cursillo menetébe. Kezdettől fogva azt mondtuk, hogy a munkatársak iskolája az, ami fölötte van a cursillónak. Láttuk ezeknek az elemeknek a részeit, most részletezzük, hogy mi is a munkatársak iskolája. A munkatársak iskolája az, ami előreviszi az egész cursillo menetét. Ez a munkatársak összejövetele.
Arsenio Pachón előadásai a munkatársak iskolájáról
1. előadás: A Cursillo Mozgalom a Munkatársak Iskolájában

A Szentség személyiségemet akarja krisztusivá alakítani. (Beöthy Tamás SJ)

A DE COLORES ÚJSÁGOK A DOKUMENTUMTÁR JELSZÓVÉDETT TERÜLETÉBEN TALÁLHATÓK MEG


2020_2.pdf

Az összes újság megtekintése »

A KÖVETKEZŐ
CURSILLO HÉTVÉGÉK IDŐPONTJA
2023. június 15 - 18.
Tahi, Szív Lelkiségi Központ (női)
Jelentkezés, információ »

2023. szeptember 21 - 24.
Tahi, Szív Lelkiségi Központ (női)
Jelentkezés, információ »

2023. szeptember 29 - október 1.
Tahi, Szív Lelkiségi Központ (munkatársképző)
Jelentkezés, információ »

2023. november 9 - 12.
Tahi, Szív Lelkiségi Központ (férfi)
Jelentkezés, információ »

2023. november 23 - 26.
Tahi, Szív Lelkiségi Központ (női)
Jelentkezés, információ »

Érdeklődni a rektornál, vagy Visy Évánál, a +36 30 971 6858 telefonszámon

VEZETŐK ISKOLÁJA

Örömmel hívunk a Szent Gellért és Boldog Özséb titkárságok közös szervezésében a Vezetők Iskolája 2022 első féléves időpontjaira: 2022. február 8.
2022. március 8.
2022. április 5.
2022. május 10.
2022. június 14.
Minden esetben 18:00-kor kezdődik a találkozónk.
Helyszín: 1085 Práter utca 50. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Aula.
Az elmélkedés után a téma felvezetése, tanúságtételek, kiscsoportos megbeszélés, majd közös megosztás. A programot rövid szentségimádás zárja.
Lelki téma 2022 első félévében Szent Pál levelei lesznek. A cursillo lelkiségi téma az Utócursillo.

A CURSILLO ALAPÍTVÁNY ADÓSZÁMA: 18051506-1-43
A CURSILLO ALAPÍTVÁNY SZÁMLASZÁMA: 11710002-20080949
RÉGIÓK ADATAI
ÉS RENDSZERES TALÁLKOZÓK

Észak-pesti régió
Egek Királynéja főplébánia
IV. Szent István tér 21. (a plébánia épületében)
Minden hónap első hétfőjén, este 6 órakor ultreya.
Körössy Gábor korossygabor@freemail.hu
Bernolák Melinda bernolak35@gmail.com
+36-20-450-0292

Rákosmente régió
Budapest-Rákocsaba-Újtelep, Árpád-házi Szent Erzsébet plébánia
XVII. Szabadság sugárút 39.
Minden páratlan hónap utolsó szombatján, de. ½ 10-12 között ultreya.
Telek Mihály telekmihaly@t-online.hu
+36-30-514-0961

Kelet pesti régió
Budapest-Rákosszent-mihály, Szent Mihály plébánia
XVI. Templom tér 3.

Maróti Lászlóné Gabi maroti.gabi@gmail.com
+36-30-338-4248

Zugló
Herminamezői Szentlélek Plébánia Közösségi Ház
XIV. Kassai tér 34.
Szeretettel hívjuk, várjuk a Zuglóban élő cursillósokat a Kassai térre, kéthetente rendezendő találkozóinkra.
Az időpontokat alább megtaláljátok, azzal a megjegyzéssel, hogy a járvány alakulásának függvényében változhat. Ezért azt javaslom, hogy elindulás előtt érdeklődjetek, meg lesz-e tartva az összejövetel.
A találkozások keddenként délután 4 órakor kezdődnek a Kassai téri közösségi házban (Herminamezői Szentlélek Plébánia Közösségi Ház XIV. Kassai tér 34.).
Időpontok: november 9., 23.
december 7., 21.
Érdeklődni lehet: Földes Máriánál (06-30/7738783 vagy a foldes.maria55@gmail.com elérhetőségen)

Földes Mária foldes.maria55@gmail.com

Észak-budai régió
Széphalmi Jézus Szíve Plébánia
II. Bp., Kossuth L. u. 13.
Minden hónap első péntekén találkozunk, 18:30-kor Szentségimádás, gyónási lehetőség és utána kb. 20 órától kiscsoport. Szeretettel várunk minden csoportot kereső friss vagy régi cursillistát.
Marosiné Váradi Andrea marosineandi@gmail.com
+36-30-453-3550

Bel-budai régió
Szent Kereszt Templomigazgatóság
XII. Táltos u. 16.

Megyeri Attila megyeri.attila@citronut.hu
+36 30 565-9587

Dél-pesti régió
Budapest Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt Plébánia
1091 Budapest, Üllői út 145.
Pesti-Déli Espereskerület
Dubainé Prion Karolina kkkarika@citromail.hu

LINKEK

A Cursillo Világtitkárság hírei

Egri Cursillo

Váci Cursillo

Budatétényi Cursillo

Erdélyi Cursillo (általános)

Debrecen-nyíregyházi Cursillo

Kanadai magyar Cursillo

Görög katolikus Cursillo

Kaposvári cursillo

Székesfehérvári cursillo


A honlapon szerkesztett írások jelennek meg.

infosense.hu | © 2023